ככל שהקורונה ממשיכה ומתקדמת, החופשה החלומית השנתית או הדו שנתית אליה רובנו רגילים מתרחקת גם היא ואנשים מבינים את הפוטנציאל האדיר שקיים בטיפול בקראוון ברחבי הארץ. לא רק שהטיול בקראוון מעניק לנו גמישות אינסופית, אלא גם שכך אנו יכולים להנות מחיק הטבע, לבלות עם האנשים שהכי קרובים לנו מבלי להתפשר על הנוחות שלנו. ברחב הארץ פזורים להם ממטולה ועד אילה חניוני קרוואנים שבהם אפשר לישון ומשם לצאת למסלולים מכל הסוגים. זה הזמן להנות מנופים עוצרי נשימה, חיבור עמוק לטבע, נסיעה חוויתית עם האנשים שהכי קרובים אלינו ואנחנו קצת יכולים לפספס ביום יום ופשוט לצאת לחופש לטיול קרוואנים. חופש קצת אחר אבל ראו הוזהרתם חופש ממכר.
חניוני קרוואנים האם צריך להזמין מקום
השאלה הזו שהיא האם יש צורך בהזמנת מקום בחניוני קרוואנים לפי שמגיעים ללינה חוזרת על עצמה פעם אחר פעם בכל אתרי הטיולים, הקמפינג והתיירות. אז התשובה לשאלה הזו היא כן ובטח שכן בתקופת הקורונה כאשר הרבה ישראלים רק רוצים לצאת לטייל וזו אחת האלטרנטיבות היחידות. בנוסף, מכיון ואנחנו נמצאים בתקופה כל כך בעייתית ורגישה, יש גם הגבלה יותר גדולה בהיבט של כמות הקראוונים שכל חניון יכול להכיל. יחד עם זאת חשוב לזכור שכאשר אנחנו מזמינים מקום מראש, אנחנו יודעים בוודאות שיש לנו מקום לחנות את הקראוון בתוך שמורת הטבע, במקום מסודר שיש בו הכל אבל מצד שני, הספונטניות שהיא אחד המרכיבים הכי חשובים בטיול כזה בקראוון, קצת הולכת לאיבוד. הטיפ שלנו הוא פשוט להחליט על חניון אחד או שניים שהם החניונים המרכזיים ואת שאר הלילות, זאת במידה ומדובר בתקופה קצת יותר גמישה לא חייבים לקבוע מראש.
חניוני קרוואנים – ההמלצות שלנו
- חניון קראוונים בגן הלאומי של חורשת טל
- חניון פארק הירדן
- חניון חוף בצת
- חניון חורשת טל
- חניון חאן בארות
- חניון דפנה ליד קיבוץ דפנה
- קניון קרוואנים משק בלום גפנים
- חניון ’קרוונים חוות חורש באזור הרי הכרמל
- חניון הכוכבים בעמק חפר
- חניון כפר הנוקדים בבקעת הקנאים במדבר יהודה
- קניון בית ינאי
- חניון חוף הוואי בצומת מגדל טבריה
- חניון חאן נעמ“א בנגב המערבי
- חניון תל ערד
- חניון פארק לאומי אשכול בחבל הבשור
- חניון מצדה מערב
- ועוד…
איך בוחרים את החניון שהכי מתאים לצרכים שלכם?
כמובן שלפני הכל, אתם צריכים לוודא שיש מספיק מקום בהתאם לכמות המשפחות שמטיילות וכמות הקראוונים. כלומר לפני שאתם סוגרים חניון כזה או אחר, חשוב קודם כל לבדוק שיש בו מקום. בנוסף, את החניונים כדאי לבחור מן הסתם בהתאם למסלולים שבחרתם מצפון, מרכז או דרום. דבר נוסף ולא פחות חשוב הוא לבדוק שבחניון יש מענה מלא או חלקי לרוב הצרכים שלכם בהיבט של מקלחות, מקום לבשל וחשמל (במידה ובתוך הקראוון אין את זה). בנוסף כדאי גם לשאול מה המחיר ללילה, כמה זמן כדאי להזמין מראש את המקום ומה מותר ומה אסור לעשות באותו חניון. (למשל יש חניונים שאוסרים להדליק אש משום שמדובר בשמורה טבע).
חניוני קרוואנים כמה זה עולה?
המחיר ל- חניוני קרוואנים משתנה ותלוי בשירותים שניתנים בכל חניון. המחירים נעים בין 50-200 ש“ח ללילה בחניון.